SRETNI U VREMENU I U VJEČNOSTI

Sestra Jelena Kolar i sestra Elizabeta Šišan pripremile su program zimovanja u kojemu im je desna ruka bila animatorica Jelena iz Splita. Sestre iz čabarske zajednice pobrinule su se da ozračje i bivanje u njihovoj kući bude ugodno i lijepo. Već gore spomenuta tema bila je razrađena kroz upoznavanje s Božjom riječi i simblično četiri odabrane boje, tj. vrjednote: prihvaćanje, praštanje, prijateljstvo i dosljednost. Kroz primjere svetaca srca su se otvarala za radost, osobno upoznavanje i izgrađivanje osobnosti. U tome su pomogle i radionice koje su još više potaknule na veselje i življenje zajedništva. Vrhunac je bilo tzv. veselo veče na kojemu su pjesmom, plesom, glumom, igrom i kreativnošću sudionici zimovanja izrazili svoju zahvalnost za sve dobro primljeno u tim danima koji su im pomogli da pomalo otkriju životni put svakodnevno se pitajući: “Koji poseban san i plan ima Gospodin za mene da budem sretna/sretan?”

alt

Iako nije bilo toliko željenoga snijega situaciju je popravilo tradicionalno klizanje na povratku, u Delnicama.

alt

Kako je zimovanje doživjela djevojčica Rafaela saznajte iz njezinoga opisa.

alt

“Čabar je jedno predivno mjesto gdje već godinama cvatu osmijesi dječjih lica. To se dogodilo i ove godine , došli smo u ozračju mira iz mnogobrojnih dijelova Hrvatske: Zagreba, Rijeke, Dalmacije, Istre… Prvo je slijedilo upoznavanje i svi smo se odlično složili kroz krokodil igru koju nam je otkrila s. Jelena. Na imanju kod Pintarovih uživali smo u osvježavajućem soku od domaćih jabuka i svježem siru. Još smo posjetili i gradski muzej, a riječi voditeljice su bile jako zanimljive. Na izvoru rijeke Čabranke sve je odisalo svježinom, a putem smo imali priliku vidjeti i dodirnuti tek ulovljenu riječnu pastrvu iz bazena u kojemu se uzgaja. Neki su bili i odveć hrabri pa niti hladna voda, niti skliska pastrva nisu ih spriječili da probaju ribolovne vještine. Možda se među njima krije neki ribolovac?!

alt

alt

alt

Čokolada je svakako najukusnije igra koju smo igrali. Napetost je rasla kako se čokolada smanjivala. Iza kockice ili dvije, sreća se krije!. Kravlji rep, igra koja je također osvojila titulu za najuspješniju igru. A kako bi uzveličali to krasno druženje, Bog nam je preko sakramenta ispovijedi otpustio sve naše grijehe nakon čega smo simbolični zapalili “zgužvana” srca u koja smo prije ispovijedi upisali svoje grijehe.

alt

U nedjelju sve je išlo spontano, u 11 sati sudjelovali smo na misnom slavlju, a kasnije smo imali još puno vremena za igru. Svoju kulturu obogatili smo filmom o blaženoj Lauri Vicuna. Posebno nas je zadivila, ali i šokirala njezina ustrajnost kod uzastopnih napada Manuela mora. Od svega toga, meni su se najviše svidjele priče o svetcima koje nam je s. Jelena vrijedno pričala svake večeri. Eto, tako nam je protekao ovaj lijepi tjedan e došao je i zadnji dan. Baš je bilo lijepo!”
(napisala: Rafaela Marković)

alt