U pripremu programa velikodušno i s puno ljubavi uključile su se sve djevojke koje su, u društvu s blaženom Laurom i sa sestrama iz zagrebačke zajednice, proživjele jednu lijepu, bogatu i sadržajno drukčiju nedjelju. Posebnost, kreativnost i ljubav prema blaženoj Lauri bila je zastupljena u svim fazama pripreme: od pripreme i izvedbe jelovnika, lijepo pripremljenog i animiranog euharistijskog slavlja pa do ozbiljnog i rekreativog programa.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Euharistijsko slavlje predvodio je salezijanac, don Josip Gregur koji je na službi u Njemačkoj, ali se trenutno nalazi u salezijanskoj zajednici na Jarunu. U propovijedi, osvrčući se na život blažene Laure, svoj je govor usmjerio na temu ljepote i istaknuo:
Kada primijetimo da je tko lijep, divimo mu se; slično kao kada tko lijepo svira, čita, umjetnički se izražava… Divljenje nas uzdiže, jer prepoznajemo da se tu radi o uzvišenim stvarnostima: o ljepoti koja nadilazi onu fizičku, prolaznu ljepotu… Dobro je češće se diviti ljepoti koju susrećemo oko sebe, jer na taj način otkrivamo i ljepotu u sebi! Ljepota je povezana s milošću. Djevica Marija je lijepa jer je čista, jer je puna milosti, jer se u njoj nastanila Božja ljepota. Oni koji tu ljepotu nose u sebi, koji su dobri, ljubazni, vedri, radosni – jednostavno su lijepi i drago nam je biti s njima!

alt

alt

Program se nastavio u veselom ozračju kroz pjesmu, igre i druženje.

alt

alt

alt

alt

Odgovori