JA, VODITELJICA?

Ovom prigodom bili su pozvani ing. Matej Cepin, ravnatelj Socijalne akademije i dugogodišnji suradnik Udruge mladih i gđa Silva Matos, dipl. psihologinja i terapeutkinja koja je svoj život posvetila radu na ostvarenju dobrih međusobnih odnosa na svim područjima. Kao voditeljica mnogobrojnih stručnih seminara, predavanja, radionica i kao osobni terapeut potiče osobe da otkriju kreativne potencijale, pomaže im u nadvladavanju poteškoća, savjetuje o mogućnostima razvoja i ostvarenju ljepšega, uspješnijega te zdravoga načina života.
U temi specificiranoj izrazom: Ja, voditeljica? sestre su mogle preispitati poslanje voditeljice i odgoj za uspješno izvršavanje poslanja voditelja na onim područjima koja su im povjerena.
Zajedničko traženje, podjela i sestrinsko druženje započelo je u kapelici na svetoj misi koju je predvodio ravnatelj salezijanske zajednice na Rakovniku u Ljubljani, don Marko Košnik koji je u prigodnoj propovijedi sestrama dao mnoge korisne poticaje.
Susret je završio u popodnevnim satima, a posebnost susreta bilo je elektronsko povezivanje s “desetom zajednicom sestara” koje se nalaze u Rimu. (preuzeto s mrežne stranice www.hmp.si)