alt

U pozdravnom govoru provincijal se osvrnuo na dva bitna događaja koji su prošle godine obilježili karizmatski hod salezijanske obitelji: dolazak don Boscovih relikvija i proslavu 100. godišnjice dolaska salezijanaca u Hrvatsku. Pozvao je mlade da obnove sjećanje i spremnost življenja smjernica koje im je tom prigodom ostavio vrhovni poglavar Salezijanske družbe don Pasqual Chavez Villanueva: da hodaju kroz život ostavljajući tragove koje će drugi slijediti, da “plivajući protiv struje” ostanu vjerni vjeri i vrjednotama te da se, po uzoru na don Bosca, ne plaše sanjati.

alt

Posebnost festivala bilo je predstavljanje molitvene zajednice mladih “Auxilium Christianorum” iz župe Marije Pomoćnice u Rijeci, koji su pozvali mlade da se ne boje odazvati iskustvu molitvenih zajednica, čiji je cilj rast i sazrijevanje na putu svakidašnje svetosti, što su i posvjedočili bogato doživljenim izvođenjem pjesama.

alt
alt

alt

alt

alt

Na završetku mladima se obratio urednik festivala don Ivan Šibalić, koji je podsjetio mlade da u ovoj trećoj godini priprave na proslavu 200. godišnjice rođenja svetog Ivana Bosca Salezijanska obitelj produbljuje temu salezijanske duhovnosti i potaknuo ih da upravo ta tema bude nadahnuće za njihovo buduće glazbeno stvaralaštvo i općenito doprinos salezijanskoj duhovnosti. Festival su u vrlo dinamičnom i radosnom ozračju vodili salezijanac suradnik Matej Sunara i Ante Radak.

alt

Odgovori