Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Pohođenja Marijina predvodio je don Milan Ivančević iz Podsuseda u zajedništvu sa subraćom: don Žarkom Akrapom i don Josipom Košćakom. Početak slavlja okrunili su najmlađi koji su župljane, rodbinu i prijatelje sestara pozdravili prigodnom recitacijom koju je napisala njihova baka. Nadahnutom riječju koja se temeljila na evanđelju o svadbi u Kani Galilejskoj, don Milan je naglasio:
“Marija je bila u Kani, nalazila se na mjestu događanja i uvijek je ondje gdje se nešto događa. To je poticaj i za nas da se nađemo na mjestima gdje su događanja, osobito za mlade. Marija nije pasivna, sve pozorno prati, prva primjećuje nedostatak vina i upućuje na Isusa. I naše poslanje je u tome da budemo pozorna prisutnost i da znamo upućivati na Isusa, k Isusu.
Nakon misnoga slavlja uslijedili su pozdravi, zahvale, neizostavno ganuće i razdraganost. Slavlje je nastavljeno u vatrogasnom domu ručkom, uz pjesmu i čestitanja.
Uistinu, proslava jubileja popraćena je posebnim Božjim blagoslovom jer svi su doživjeli ljepotu života darovanog Bogu, u ljubavi. Kako je naglasio don Milan: ” Danas je nad ovim krajem otvoreno nebo!” Tako neka bude. A Gospodin neka sve obilno blagoslovi naše slavljenice i sve one koji su svojom velikodušnošću nabilo koji način pridonijeli ostvarenju ovoga događaja.

alt

alt

alt

alt

alt

Odgovori