Od 4. do 6. lipnja u “Marijinom dvoru” u Lužnici održan je susret sestara s privremenim zavjetima. Susretu je prisustvovalo 60-ak sestara i njihovih odgajateljica iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Kroz zajedničku molitvu, nagovor i druženje, sestre su produbljivale temu “Dar vjernosti – radost ustrajnosti” koju im je predstavio p. Ike Mandurić SJ. Vođen novim dokumentom Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, potaknuo je sestre da razmišljaju o pozivu na posvećeni život kao o daru.

Ljepota posvećenog života i svetost života općenito imaju svoj temelj u stavu osobe koja daje sve, sav svoj život za Gospodina, koji je prvi to isto učinio za svakog osobno. Onaj tko se daje za Gospodina, tko prepoznaje djela Njegove ljubavi u konkretnom životu, ne može ne biti radostan. Upravo je vjernost toj ljubavi tajna radosti. Zato je potrebno ustrajati, bez obzira na poteškoće na koje se nailazi – ili baš unatoč njima. Sve to samo zato da se ostvari Božja želja: da preko nas pokaže ljudima nešto od sebe.

Galeriju slika možeš pronaći na: http://www.redovnistvo.hr/vijesti-hkvrpp/novosti/susret-sestara-s-privremenim-zavjetima .