Svetkovina sv. Marije Dominike Mazzarello, suutemeljiteljice naše Družbe FMA, zaštitnice riječke zajednice i KDS „Valponasca“, ove je godine svečano proslavljena s mladima, studenticama Doma, članovima Salezijanske obitelji i vjernicima župe Marije Pomoćnice u Rijeci.

Devetodnevnu pripremu pratio je bogati sadržaj o životu i djelovanju Majke Mazzarello pod nazivom Imaš minutu za Main? koji su pratiteljima naših Facebook i Instagram profila FMA-Hrvatska posredovale djevojke iz naših pastoralnih skupina.

U nedjelju, 9. svibnja, sa studenticama je u obiteljskom ozračju proslavljen rođendan Majke Mazzarello, a slavlje se nastavilo 13.5. povodom Dana doma „Valponasca“. Radost, zajedništvo, iznenađenje dio su dugo iščekivanog zajedničkog susreta koji je prošle godine izostao zbog pandemije. Bivše studentice su putem video poruka posvjedočile o svojem životu u domu i svemu dobrom i pozitivnom što su ponijele sa sobom u život.

Nakon iznenađenja koje su studentice pripremile sestrama, sestre su studenticama darovale poklon – pločice s likom Majke Mazzarello koje su prethodnih dana u kreativnim radionicama izrađivali mladi iz oratorija.

Završetak proslave bio je u župi 15.5. Svetkovina Majke Mazzarello pripremana je trodnevnom molitvom krunice i litanija. Na samu svetkovinu euharistijsko slavlje predslavio je don Josip Petrčić (SDB), a glazbeno su animirali mladi VIS-a „Santo“. U propovijedi je don Josip istaknuo važnost povezivanja duhovnosti i svakodnevice što se isticalo u životu i djelovanju sv. Marije Dominike te potaknuo prisutne na prihvaćanje radosne svetosti kao izazova i načina ostvarenja kršćanskog života u punini. Nakon propovijedi, kao i svake godine na svetkovinu svoje zaštitnice, sestre su pred okupljenom zajednicom obnovile svoje zavjete.