ODRŽANA SKUPŠTINA POKRETA SALEZIJANSKE MLADEŽI

Zajedno su provjeravali nastale promjene u svojim zajednicama u protekloj godini i sadašnje stanje “na terenu”. Uz molitvene i formativne trenutke, dijeljenje iskustava, uz veliku radost zajedništva, igre i smijeha, ali prvenstveno intenzivnog rada, utrli su put nastavku rada Pokreta.
Zahvaljujemo svim dosadašnjim predstavnicima na njihovom služenju, trudu i zalaganju, posebno Antoniji Ledenko koja je zadnje tri godine predano vršila službu nacionalne predstavnice. Na kraju skupštine izabrana je nova nacionalna predstavnica PSM, Ivana Šilić. Sve novoizabrane predstavnike preporučamo u molitve. (preuzeto a Facebosco)

alt

alt

Iz zahvale bivše Nacionalne predstavnice PSM, Antonije Ledenko

Zahvalna sam ponajprije dragom Bogu koji me je pozvao na tu službu i koji je stvarno bio uz mene, u svakom trenutku ovog mandata, koji mi je stavio uvijek onoliko na leđa, koliko je znao da mogu nositi.

Isto tako želim se zahvaliti ovom prigodom vama, za sve ono lijepo što smo dijelili ove 3 godine mojeg rada. Suradnja između mnogo grana salezijanske obitelji, kako bi se gajio istinski duh obitelji, nije uvijek laka, ako se ljudi ne potrude da ona bude dobra. Nadam se da se bar malo osjetila moja velika želja, da u onom malom dijelu koji je bio meni moguć, da budem osoba koja povezuje i pokazuje svima da salezijanska mladež ne želi i ne može biti bez svoje salezijanske obitelji i svih njezinih grana. Hvala od srca za svaki trenutak koji smo podijelili, aktivnosti i inicijative koje smo pokretali, ali osobito na molitvama koje su me pratile, jer sam tu snagu itekako osjećala.

Ako sam u bilo kojem trenutku učinila nešto ili izrekla, što je bilo pogrešno ili možda je povrijedilo, od srca se ispričavam, nikad nije postojala namjera za tako nešto. Kako kažu, tko radi, taj i griješi, a ja sam se trudila što je moguće manje griješiti. 🙂

Uvijek sam se vodila onom Don Boscovom: “Do svog zadnjeg daha za mlade.” Zbog toga ovo nije opraštanje, nego samo zatvaranje ovog poglavlja. Ne idem nikud od salezijanske obitelji, bit ću tu i pokušati pronaći novo mjesto za svoj rad i daljnje služenje. I vjerujem da će Gospodin pokazati koji mi je daljni put salezijanskog poslanja namjenio. Ako ćete me ikad za nešto trebati, slobodno se javite i zovite, ja sam na raspolaganju.

Još jednom hvala na svemu i neka vas u svakom daljnjem radu prati Božji blagoslov i zagovor Marije Pomoćnice!

Antonija Ledenko

alt