Održan Pokrajinski sabor USS-a

Evo što o Saboru kažu sami suradnici:
“Na saboru je sudjelovalo četrdesetak suradnika, od toga članovi Pokrajinskog vijeća i svih mjesnih vijeća. Sabornicima se na početku susreta obratio don Marek Chrzan, novi regionalni povjerenik SDB za Srednju i Istočnu Europu, donoseći pozdrave Vrhovnog poglavara i želeći puno blagoslova u radu sabora i cijeloj Salezijanskoj obitelji u Hrvatskoj. Riječ je svima uputio i provincijal don Ivan Marijanović, a preko svoje predstavnice s. Maje Dolenec, svoje pozdrave i molitve uputila je i provincijalka s. Mojca Šimenc.
 
Nakon što je jednoglasno usvojen dnevni red i poslovnik, svoja su izvješća o stanju, radu i aktivnostima Udruženja tijekom zadnje tri godine podnijeli koordinator, rizničar i tajnik. Program sutrašnjeg dana sastojao se od radnog i slavljeničkog dijela. U jutarnjem dijelu sabornici su slušali predavanje don Ante Stojića, provincijalnog vikara SDB, u kojem je jasno predstavio pobudnicu vrhovnog poglavara Pascuala Chaveza za 2010. godinu pod nazivom „Gospodine, htjeli bismo vidjeti Isusa“.

Služeći se evanđeoskim o putovanju učenika u Emaus, koji nam daje izvrstan primjer susreta vjernika sa samom utjelovljenom Riječju i hoda u vjeri koji u sebi skriva pomno zacrtan plan evangelizacije, sabornici su u manjim radnim skupinama razmišljali i raspravljali o tome kako ostvariti i živjeti ovogodišnju pobudnicu u svakodnevnim okolnostima, tj. kako biti Isusovi zaljubljeni i vjerodostojni učenici te oduševljeni i uvjerljivi apostoli. Poslijepodnevni radni dio bio je posvećen službama koje suradnici obavljaju u svojim vijećima. Tako su se svi koordinatori, rizničari, tajnici i voditelji za odgoj i obrazovanje, apostolat i komunikaciju okupili u radne grupe kako bi razmijenili iskustva s terena, iznijeli postojeće probleme, donijeli prijedloge i rješenja te poboljšali međusobnu komunikaciju.

Nakon radionica uslijedio je plenum na kojem su pojedini predstavnici iznijeli zaključke svojih grupa te tako donijeli nacrt trogodišnjih smjernica. Nakon konstruktivnog cjelodnevnog rada i predstavljanja devet novih kandidata za pokrajinsko vijeće, sabornici su se odmorili uz druženje i veselu večeri koju su animirali mladi pripravnici za suradnike iz zagrebačke regije.
 
Zadnji dan sabora bio je rezerviran za sam izbor novog pokrajinskog vijeća.
Nakon usvajanja prijedloga smjernica, sabornici su prionuli na glasovanje te izabrali svoje novo vodstvo koje će u sljedeće tri godine činiti: Zlatko Štorek (koordinator), Snježana Belina (rizničar), Ivan Bašić (tajnik), Ivana Petrak (voditelj za odgoj i obrazovanje), Ivana Ilić (voditelj za apostolat) i Iva Nikolić (voditelj za komunikaciju) uz već imenovane povjerenicu KMP s. Maju Dolenec i povjerenika SDB don Petra Belinu. Vrhunac cijelog sabora bila je završna misa, koju je predvodio don Petar Belina i tijekom koje su svi zahvalili Bogu na uspješno odrađenom saboru i novoizabranom vijeću u nadi da će ih sve u radu i životu pratiti blagoslov njihova utemeljitelja sv. Ivana Bosca i Marije Pomoćnice.”