‘Raduj se za svoje mladosti’ (Prop 11, 9), geslo je 12. susreta Hrvatske katoličke mladeži koji se ove godine održao u Gospiću, u gospićko senjskoj biskupiji. 10 000 mladih iz Hrvatske i dijaspore “okupiralo” je grad Gospić svojom mladošću i vedrinom, svjedočeći da je upravo radost istinski znak srca koje jako voli Gospodina. Mladi su to posvjedočili i svojom sabranošću i dostojanstvenim sudjelovanjem na euharistijskom slavlju na stadionu Balinovac, gdje je svetu misu predslavio splitsko – makarski nadbiskup, mons. Zdenko Križić. Na početku euharistijskoga slavlja mladima se obratio i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua, pročitavši poruku pape Franje za ovaj dan, a u kojoj je istaknuo da „predložena tema ‘Raduj se za svoje mladosti’ (Prop 11, 9), ujedno je i poziv da se vrijeme mladosti doživljava kao Božji dar, iskazujući zanos i darežljivost koji su vlastiti mladenačkoj dobi. …samo hodajući s Isusom može se steći radost, ona istinska radost! Ne bojte se povjeriti Njemu, jer je On “zaglavni kamen’ na kojemu je moguće čvrsto utemeljiti zdanje vlastitog bića.”

Prije mise u gradu su program animirale ženske i muške redovničke zajednice. Među njima su bile i naše sestre FMA, kandidatkinje i studentice koje su radosno primile mlade na vrlo kreativno opremljenom štandu i na taj način im približile ljepotu našeg posvećenog života i radost salezijanske karizme. Na susretu je sudjelovala i naša provincijalka s. Mateja Kranjc, te s. Maja Dolenec, FMA povjerenica za pastoral mladih u Hrvatskoj.

Na kraju susreta objavljeno je da će domaćin 13. susreta hrvatske katoličke mladeži 2026. godine biti grad Požega i Požeška biskupija. Od mladih iz Gospićko-senjske biskupije – predvođeni imenovanim požeškim biskupom Ivom Martinovićem i povjerenikom za pastoral mladih vlč. Marijanom Pavelićem – mladi su preuzeli križ Susreta hrvatske katoličke mladeži koji već godinama na takav način prelazi iz generacije u generaciju, iz biskupije u biskupiju.