Družba sestara kćeri Marije Pomoćnice (FMA), na blagdan svetog Ivana Bosca, objavila je vijest o novoj mrežnoj stranici www.cgfmanet.org.

Družba FMA živi milosno vrijeme pripreme na XXIV. Vrhovni sabor na temu „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5) i u suglasju s pozivom pape Franje koji potiče na novost u duhu Evanđelja. „Novo vino u nove mješine!“. Suvremeni kontekst s odgojno-komunikacijskim izazovima, kulturom mladih, novim odgojnim granicama „izaziva“ na prisutnost u digitalnom komunikacijskom ekosustavu, svjesno i s proročkom snagom, kako bi naše poslanje bilo uočljivo.

Namjera nove mrežne stranice kao novog „InFormativnog“ prostora jest širenje obzorja svijeta u stalnim promjenama. Srce mrežne stranice je tzv. „Infosfera“, mreža međusobno povezanih informacija, koja potiče Družbu FMA da bude prisutna u srcu suvremenog svijeta, obogaćujući svestranost svojega odgojno-komunikacijskog, evangelizacijskog, društveno – političkog, ekološkog poslanja, nudeći „InFormativne“ mogućnosti podjele života i kulture, znakovitosti i mišljenja, dijaloga i sudjelovanja.

IFMA, stvarajući i prenoseći vijesti, daje vidljivost salezijanskoj karizmi u mreži multikulturalnih odnosa i izričaja, doprinoseći formaciji za interkulturalnost, razvoj kulture pozvanosti, traženje novih načina odgoja, komunikacije i evangelizacije.

Uz pomoć nove mrežne stranice svaka FMA, članovi Salezijanske obitelji i mladi mogu komunicirati radosne vijesti o životu i poslanju provincija i različitih konteksta Družbe FMA.