KĆERI, SESTRE, MAJKE…POMOĆNICE

O predivnom i prebogatom životu s. Antonijete, gospođe je upoznala s. Zrinka Majstorović koja je prenijela bogatstvo sadržaja s Marijanskog kongresa održanog u rujnu, u Rimu. Sestra Antonijeta, porijeklom Njemica, bila je dugogodišnja misionarka u Argentini, Boliviji, Peruu i Meksiku i u svom je dugom životnom vijeku od 101 godine, ostavila neizbrisiv trag svetosti u našoj Družbi i meksičkom narodu. Njezina svetost odrazila se kroz veliku ljubav prema Mariji koju je osjećala živo prisutnom u svojoj svakidašnjici, u susretu s malenima, sestrama, osobama koje su tražile molitvu i zagovor. Odlikovale su je velika jednostavnost, blagost, poniznost, te velika i nježna pobožnost prema trpećem Kristu.

alt

Naslijedivši Marijin kipić od s. Ersilije Crugnole (također velike misionarke na latinsko američkom području), s. Antonijeta postala je prava posrednica i Marijina pomoćnica svima koji su se Mariji utjecali i molili za pomoć i zagovor. I nisu izostala uslišanja i čuda; naprotiv, bila su sastavni dio svakidašnjice. Nakon prikazane prezentacije, gospođe su izmolile molitvu kojom je s. Antonijeta slala blagoslov Marijin kiićem na sve strane svijeta i po kojoj su zadobivena tražena uslišanja.
Po primjeru s. Antonijete pozvane smo biti “Marijine slike”, istinske kćeri, sestre, majke i pomoćnice, osobito najslabijima, odbačenima, siromašnima , malenima…

alt

alt

alt