Dvadesetak minuta kasnije 50-ak osoba okupilo se u kapelici zajednice na molitvu u kojoj su se sjetili svih potrebnih i budući da je to bila misijska nedjelja, molilo se i za rast vjere na svim kontinentima svijeta.

alt

alt

Pred sam kraj molitve svoju riječ ohrabrenja svima je uputio i don Danko Litrić koji je toga dan bio gost propovjednik na svim misama jarunske župe potaknuo ih da budu velikodušni udijelivši im na kraju svećenički blagoslov.

alt

Par minuta kasnije dvorište se ispunilo malima i velikima koji su zadovoljno čistili i jeli svoje kestene i pili „najfiniji“ čaj. Druženje, upoznavanje, srdačnost i vrijeme je brzo odmicalo. Ali to nije bilo sve. Mnogi su se odzvali na poziv i kupnjom uradaka djece i mladih darovali svoj novčić za potrebe misija u kojima don Danko živi i radi već skoro 40 godina. Za one „hrabre“ bilo je i zanimljivih igara. I tu je bilo prelijepo vidjeti sve uzraste kako skladno i zajedno osvajaju bodove za svoju ekipu. Cijelo druženje završilo je riječju za „laku noć“ ravnateljice zajednice, s. Jelene Kolar koja je na osobit način preporučila svima da mole i vole Mariju Pomoćnicu i da joj se rado utječu. Tako je završila prva od pet zagrebačkih kestenijada. Druge očekujemo ovih dana, a do iduće jeseni neka u srcima svih žive lijepa sjećanja i zahvalnost za darove koje primamo.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Odgovori