DON BOSCO, SRETAN TI ROĐENDAN!

Po njegovom moćnom zagovoru Salezijanska obitelj danas upisuje svetce, blaženike, službenike i službenice Božje koji su u svoje vrijeme znali, mogli i željeli „zasukati rukave i tako omogućiti ostvarenje nacrta kojega je don Bosco započeo“.

alt

Prigodom otvorenja ove jubilarne godine, provincijalka Kćeri Marije Pomoćnice slovensko – hrvatske provincije, s. Damjana Tramte, napisala je slijedeće:

“Započinjemo jubilarnu godinu. Za cijelu Crkvu, na poseban način za sve don Boscove prijatelje i simpatizere. Prošlo je 200 godina od njegova rođenja. Salezijanska družba se je na svjetskoj razini za taj veliki događaj pripremala tri godine. Za nas također započinje SVETA GODINA, ne toliko zbog svetih bogoslužja, svečanih događanja na početku i na završetku ove proslave, već zbog pospješivanja življenja u svetosti. To je najveće značenje svake jubilejske godine.

Promatrat ćemo našeg svetog utemeljitelja, oca i prijatelja mladih, gorljivog navjestitelja evanđelja radosti, neumornog graditelja civilizacije ljubavi i dobrote. Bogu ćemo se zahvaljivati za dar njegovoga života i za sve što je po njemu i nama darovao.

„Za vas živim!“ bilo je don Boscovo geslo. Promatrajući ga zaželimo si i molimo da bi i naša srca bila raspoloživa za darivanje života. I danas mladi po cijelom svijetu trebaju one „ koji će živjeti za njih don Boscovim srcem“. Ova jubilarna godina poziva nas da osnažimo svoje korake na tom putu.”

alt