ZLATNI JUBILEJ GLASA KONCILA

Podsjetivši u homiliji na okolnosti nastanka lista, na njegove začetnike i ulogu lista u povijesti hrvatskoga naroda i hrvatske Crkve kardinal Bozanić je istaknuo usku povezanost Glasa Koncila i Drugoga vatikanskog sabora.

Zlatna obljetnica Glasa Koncila, kazao je zagrebački nadbiskup, ujedno je i poziv Glasu Koncila da se neprestano obnavlja, kako bi mogao biti u službi novog, koncilskog lica Crkve.

Primijetivši da u sadašnjem vremenu nedostaje javna vjernička riječ, koja je sposobna proročki i dijaloški pomoći čovjeku da se brani od suvremenih manipulacija, kardinal Bozanić je istaknuo da je stoga Glas Koncila “danas, nakon pedeset godina stasanja, kušnja, traženja i potvrđivanja, još snažnije pozvan biti u službi oblikovanja katoličke javnosti u hrvatskom narodu”.

Nakon mise zahvalnice za 50. godina stvaralačkog djelovanja Glasa Koncila proslava je nastavljena svečanim akademskim činom u dvorani Vijenac na zagrebačkome Kaptolu.

Čestitajući Glasu Koncila zlatni jubilej, kardinal Bozanić je na početku akademije posebne čestitke uputio nazočnima don Živku Kustiću i o. Bonaventuri Dudi, koji su svjedočili pokretanju lista prije 50 godina, kao i sadašnjem glavnom uredniku i vršitelju dužnosti ravnatelja Glasa Koncila mons. Ivanu Mikleniću. Kardinal Bozanić je ujedno zaželio da proslava 50. obljetnice izlaženja lista bude poticaj za hrabri korak u drugu polovicu stoljeća Glasa Koncila.

(preuzeto s Portal GK)

alt

alt

alt

alt