Zajedno s Marijom na putu obraćenja

Zajedno s Marijom na putu obraćenja

Zaključak mjeseca kolovoza bio je za sve sestre Slovensko – hrvatske provincije prigoda za susret na Bledu (Slovenija) gdje se održala provincijalna skupština na kojoj je bio predstavljen novi četverogodišnji provincijalni plan (2019. – 2023.).

Susret je bio prigoda za čestitanje novozavjetovanoj sestri Andreji Žiher, kao i za pozdrav s. Metki Kastelic, misionarki u Brazilu .

Susret je započeo molitvom u čast Duhu Svetomu, a zatim je provincijlaka s. Marija Šimenc uvodnim riječima upoznala sestre s prijedlogom novog provincijalnog plana koji ostaje otvoren i za nove prijedloge nadolazećeg 24. Vrhovnog sabora Družbe. Naglasila je važnost našeg identiteta KMP koji je u Crkvi poznat i prepoznat po preventivnom sustavu – duhovnosti i načinu pastoralnog djelovanja.

O smjernicama provincijalnoga plana koje „odišu“ marijanski, sestre su imale prigodu promišljati kroz osobnu molitvu i čitanje dokumenta, a zatim i podjelu u skupinama i završnom iznošenju sinteze u kojoj se na poseban način istaknula uloga Marije Pomoćnice, naše majke i učiteljice i naš identitet posvećenih, „marijanskih“ žena.

 Susret je završio euharistijskim slavljem koje je predslavio salezijanac, don Vinko Cingerle.