Vječni zavjeti s. Barbare Močenik

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna, u poslijepodnevnim satima su se u vječnost zapisale riječi s. Barbare Močenik: “Da, Gospodine, zauvijek!” 

Njezina je domaća župa Šentvid pri Grobelnem (Slovenija) s velikim veseljem i trudom svih, bila domaćin slavlja vječnih zavjeta župljanke, koja se već kao mlada djevojka angažirala oko djece i mladih, no – kao što kaže dugogodišnji župnik vlč. Janez Nerad, upravo je s odgovorom na Božji poziv učinila najviše! 

Svečano misno slavlje predslavio je provincijal slovenske salezijanske provincije, Marko Košnik, a prisustvovala je većina Barbarinih susestara Kćeri Marije Pomoćnice iz Hrvatske i Slovenije – s provincijalkom s. Mojcom Šimenc na čelu, mladi, članovi salezijanske obitelji te, naravno, obitelj, rodbina i prijatelji. 

“Ljubav i poniznost” jest način, koji će odsada još jasnije označivati put duhovnog majčinstva s. Barbare koja se po uzoru suustanoviteljice sestara salezijanki, sv. Marije Dominike Mazzarello, zavjetovala živjeti za Boga i za mlade do posljednjeg daha.

Više na: www.hmp.si