Katolička osnovna škola “Josip Pavlišić” bit će javna škola dostupna svim učenicima bez obzira na vjeru, spol, materijalne prilike i sl. Program škole bit će usmjeren ka obrazovanju i odgoju djece te njihovom duhovnom sazrijevanju prilagođenom uzrastu djeteta, a individualni pristup i prepoznavanje i razvijanje sposobnosti svakog djeteta bit će jedna od posebnosti škole. Nastava će se organizirati sukladno propisanom kurikulumu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Kvalitetnom odgoju i obrazovanju pridonijet će i produženi boravak za koji već sada postoji veliki interes roditelja. Nastava će također biti obogaćena posebnostima duhovnih te kulturnih i športskih aktivnosti, a velika će se pozornost posvetiti roditeljima polaznika i njihovim uključivanjem u proces odgoja i suradnje obitelji i škole. Programi će se provodi u suradnji s Nacionalnim uredom Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole.

Škola planira početi s nastavom u rujnu 2015. godine i namjerava se upisati dva razredna odjela prvoga razreda (do 20 učenika po razrednom odjelu). Svake sljedeće godine planira se upisati po dva nova razredna odjela, tako da bi puni kapacitet škole bio oko 320 do 350 učenika za osam godina za što je osiguran odgovarajući prostor na adresi Omladinska 14. Radi se o zgradi nekadašnjega Filozofskoga fakulteta čiji dio trenutno koristi Teologija u Rijeci. Zgrada škole svojim standardima i komforom zadovoljava sve potrebe za organiziranjem nastave i produženoga boravka, a nalazi se u širem centru grada Rijeke te je prometno dostupna roditeljima koji su privatno i poslovno vezani uz riječki centar.

Katolička osnovna škola, do planiranoga početka rada u rujnu, imenovala je za privremenu ravnateljicu s. Maju Dolenec koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s mladima te u školstvu, a dolazi iz Družbe Kćeri Marije Pomoćnice u Rijeci. (ha, gk)

alt

alt

Link

http://ri-nadbiskupija.com/index.php/ustanove/katolicka-osnovna-skola-josip-pavlisic/1239-kos-pocetna

Odgovori