Festival sada u već svojem prepoznatljivom stilu okuplja mlade izvođače koji u svojim salezijanskim zajednicama animiraju liturgijska slavlja. Tako „Don Bosco fest“ daje priliku mladima i potiče ih da stvaraju i njeguju duhovnu glazbu. Iako nije natjecateljskog karaktera, svaka pjesma nagrađena je velikom potporom publike koja je kroz dva sata uživala u veselom i slavljeničkom ozračju festivala.

alt

Mladi voditelji Ante Radak i Matej Sunara u svom prepoznatljivom dinamičnom i šaljivom stilu tijekom cijelog festivala unosili su radosno ozračje. „Don Bosco fest“ organiziralo je Povjerenstvo za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije.

alt

alt

Kao gost nastupio je bend „Sama Filia“ koji godinama djeluje u župi Svetog Ivana Bosca u zagrebačkom Podsusedu. Sudionike festivala i publiku pozdravio je don Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije.

alt

Zajedno s desetak sestara KMP prisutna je bila i s. Damjana Tramte, provincijalka Slovensko-hrvatske provincije Kćeri Marije Pomoćnice. Mlade u njihovom stvaralaštvu podupiru salezijanci, sestre Kćeri Marije Pomoćnice, članovi salezijanske obitelji, djelatnici salezijanskih školskih ustanova i svi koji ih odgajaju u vjeri.

alt

alt

alt

Na festivalu su nastupili:

1. VIS „Put u život“ (Zagreb, Knežija)

2. Molitvena zajednica mladih „Auxilium Christianorum“ (Rijeka)

3. VIS „Novitas“ (Rijeka)

4. VIS „Gloria“ (Split)

5. Zbor Salezijanske klasične gimnazije (Rijeka)

6. Zbor mladih župe sv. Josipa (Rijeka)

7. VIS „Don Bosco“ (Dubrovnik, Nova Mokošica)

8. Djeca i don Boscovi volonteri (Zagreb, Jarun)

9. Zbor mladih Mirabilia Dei (Zagreb, Jarun)

10. Dječji župni zbor „Don Boscova radost“ (Zagreb, Jarun)

11. Katolički dom za studentice „Laura“ (Zagreb, KMP Jarun)

(preuzeto s mrežne stranice www.donbosco.hr)

12. Skupina „Dominiks“ (Žepče, BiH)

13. Bend „Thousand united“ (Zagreb, Knežija).

Odgovori