Provincijalni sabor Slovensko – hrvatske provincije Kćeri Marije Pomoćnice

U Marijinom domu na Bledu (Slovenija) od 28. do 31. listopada održan je 6. provincijalni sabor Kćeri Marije Pomoćnice slovensko – hrvatske provincije. Zajedno s provincijalkom s. Mojcom Šimenc, na saboru je sudjelovala 21 sestra iz 8 zajednica naše provincije.

Glavna tema temeljila se na evanđeoskom odlomku Kane Galilejske s naglaskom na Marijinoj ulozi. Sestre su promišljale što učiniti i kako živjeti po Marijinom primjeru, kako bi Gospodin u ovom povijesnom trenu i u kontekstima u kojima živimo i djelujemo, pretvorio vodu u vino, tj. naš svakodnevni život u plodnost našega poziva.

Zaključci provincijalnog sabora bit će poslani u Rim, gdje će s ostalih 93 iz zemalja u kojima žive i djeluju KMP, predstavljati temelj za Vrhovni sabor Družbe koji će se slijedeće godine održati u Rimu.

Provincijalni sabor završio je euharistijskim slavljem koje je predslavio ljubljanski nadbiskup mons. Stanislav Zore. U svojoj homiliji pozvao je sestre da budu blizu mladima i obiteljima, da bi mogle prepoznati njihove radosti i poteškoće. Ali prije svega na taj su izazov pozvane u svojim zajednicama, pozorne na potrebe svojih susestara i bližnjih. Otkrivene potrebe zatim treba prikazati Gospodinu i u poniznosti učiniti ono što On kaže. Na taj način, zajedno s Marijom, moći ćemo veličati Gospodina za sve što čini u nama i po nama.