Blagdan sv. Marije Dominike Mazzarello u Rijeci je svečano pripremljen i proslavljen, kako u zajednici sestara tako i sa župnom zajednicom te s djevojkama KDS Valponasca.

Trodnevnu pripremu u župi vodili su salezijanci don Mihovil Kurkut, don Danijel Dragičević i mladomisnik don Vinko Rogalo. Poticajnim riječima osvijetlili su evanđeoskim tekstovima lik i djelo Marije Mazzarello, upotpunivši ga vlastitim iskustvom suradnje sa sestrama. Prvi dan trodnevnice popratio je igrokaz s prizorima iz života Marije Dominike u kojem su glumile djevojčice iz Marijanske grupe s roditeljima, drugi dan film Main, dom sreće, a treći zanimljiva igra u kojoj su sudjelovali svi, od župnika, odraslih i mladih, do djece. Na sam blagdan, nakon ugodnog zajedništva  s braćom salezijancima, svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Marinko Kajić, župnik Drage i Krasice. Uslijedilo je izvlačenje tombole koju su djevojčice iz Marijanske grupe organizirale kako bi prikupile sredstva za hodočašće u Torino i Mornese.
Zajedništvo, jednostavnost i evanđeoska radost obilježili su pripremu i samu proslavu ove velike odgojiteljice mladih, čije se djelo nastavlja i danas u njenim kćerima.

Na isti način proslavljen je u ponedjeljak, 15. svibnja, Dan Doma za studentice. Druženje uz roštilj, radionica i crtice iz života svetice predstavljene na kreativan i simpatičan način  zaokružili su ovu proslavu koja je potaknula mnogo dobra, solidarnosti, sudjelovanja i suradnje.

Djelić ugođaja s proslave pogledajte na fotografijama.