Vrhovna majka s. Chiara Cazzuola, objavila je sestrama slovensko – hrvatske provincije »Marija Pomoćnica« da je, u suglasnosti sa svojim Vijećem, imenovala novu provincijalku FMA, s.Mateju Kranjc,
za razdoblje od 2023 do 2029. godine.

S. Mateja je porijeklom iz Višelnice (Zgornje Gorje) u Sloveniji. 1998. godine položila je redovničke zavjete u Družbi kćeri Marije Pomoćnice i na Božju riječ bacila je mreže u poslanje koje joj je bilo povjereno kroz dosadašnjih 25 godina redovničkog života.  Završila je studij pedagogije i teologije, te za predškolski odgoj. Pohađala je Školu za ravnatelje; stekla je stručnu spremu za smjer knjigovodstvo.

U svom dosadašnjem odgojnom poslanju brinula se za srednjoškolke u internatu u Ljubljani i kasnije za studentice; bila je katehistica, odgojiteljica i ravnateljica u vrtiću. Bile su joj povjerene razne odgovornosti u provinciji, nekoliko godina obnašala je dužnost provincijalne savjetnice, provincijalne ekonome i na kraju ravnateljica zajednice Ljubljana – Gornji trg, gdje je bila odgovorna i za kandidatkinje.  

FMA zahvaljuju s. Mateji za novo poslanje koje je prihvatila i s kojim službeno započinje 13. kolovoza 2023. i mole Gospodina za blagoslov po zagovoru Marije Pomoćnice, da joj udijeli obilje nadahnuća Duha Svetoga.