Program je zatim uslijedio u dvorištu provincijalne kuće u susjedstvu. Jednostavne želje, puno smijeha i srdačnost obilježili su zajedništvo na kojem su sudjelovale skoro sve sestre, rodbina s. Damjane, prijatelji, suradnici i mladi kako iz Slovenije, tako i iz Hrvatske. Zajednica iz Zagreba uz pomoć dviju Petra, Josipe, gospodina i gospođe Ranac, “žabljom traviatom” na poseban je način razveselila sve prisutne i “dočarala” sklad zajedništva i suradnje!
Pred kraj programa iza kojeg je slijedila okrjepa u zajednički stol, s. Damjana uputila je ovih nekoliko riječi:
“Srdačan pozdrav sestrama, cijeloj Salezijanskoj obitelji i svima koji ste s nama u trenutku promjene vodstva Slovensko-hrvatske provincije sestara Kćeri Marije pomoćnice. Svoje služenje započinjem u znakovitom vremenu pripreme za proslavu 200. godišnjice rođenja svetoga Ivana Bosca i u godini spomena 140. godišnjice utemeljenja naše Družbe. Zahvalnost ponajprije upućujem Bogu koji našoj Družbi i Salezijanskoj obitelji povjerava karizmu sv. Ivana Bosca i sv. Marije Dominike Mazzarello. Ispunja me i zahvalnost prema svima koji su tu karizmu donijeli i razvijali na ovim prostorima. Najesen ćemo obilježiti 75. godišnjicu dolaska sestara u Sloveniju. Od srca na osobit način zahvaljujem s. Mojci Šimenc koja je vodila naš put posljednjih šest godina.
Prožima me duboka radost. Radujem se zbog vas, drage moje sestre jer odgovarate na Božji poziv i dopuštate da „Božja ruka djeluje u vama“. Službu koja mi je povjerena usuđujem se preuzeti zajedno s vama. Računam na svaku od vas!
A računam i na čitavu Salezijansku obitelj, na mlade, na mnogobrojne suradnike, dobročinitelje… Moja je nada u gradnji zajedništva. U snazi međusobne povezanosti koja se temelji na Isusu Kristu i salezijanskoj karizmi moći ćemo odgovoriti na očekivanja mladih naraštaja.”
S. Damjani želimo obilje Božjeg blagoslova, mudrosti i snažno iskustvo Marijine majčinske blizine!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori