Priprema na svetkovinu Bezgrješne neizostavno uključuje djecu, mlade, obitelji – protagoniste našega poslanja.
“SEDAM NOVIH ZVJEZDICA” U MARIJINOJ KRUNI
Koliko Mariju volimo i koliko smo s njom spremni izgrađivati dom u koji će Bog uvijek zadovoljan navraćati i nastanjivati se, kazuje i činjenica da je i ove godine Marijanska grupa “Fiat” postala bogatija za 7 novih članica koje su u kapelici Kćeri Marije Pomoćnice u Otavičkoj 12, u nedjelju 8. prosinca, primile medaljicu. Obučene u bijele haljine u procesiji su ušle u kapelicu gdje su pozdravile Mariju pjesmom “Evo nas pred tobom Marijo, nakon čega im je s. jelena Kolar uputila nekoliko pobudnih misli, a starije članice su ih ohrabrile da se radosno i odvažno izruče Mariji. Dale su obećanje da će nasljedovati Mariju u njezinim stavovima, sa željom da joj budu što sličnije i da poput nje svjedoče Isusa u svojim obiteljima i među svojim vršnjacima. Nakon primanja novih članica, program se nastavio uz druženje i igru. Završetak njihova slavlja bila je vrlo lijepo predvođena molitva krunice u svetištu Sveta Mati slobode, sudjelovanje na euharistijskom slavlju i kasnije u tzv. akademiji u čast Bezgrješnoj.

alt

alt

alt

alt

Na akademiji su sudjelovali: dječji zbor “Don Boscova radost” pod vodstvom s. Valentine Baričević. Svojom pojavom i pjesmom “Evo nas pred tobom, Marijo” razveselila su djeca i razniježila okupljene kao i cvijećem koje su kasnije položili do Marijinog kipa.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Program su obogatili animatori oratorija “Dominik Savio” koji su uprizorili događaj susreta Don Bosca i Bartolomeja Garellia, tj. nastanak oratorija, zatim djevojke iz zbora “Mirabilia Dei” pod vodstvom s. Zrinke Majstorović, Nika Vlahović s jednim klasičnim komadom na klavijaturama i djevojčice iz Marijanske grupe koje su uprizorile priču i otpjevale pjesmu. Program je završio tradicionalnim salezijanskim trenutkom Laka noć koju je okupljenima uputio župnik, don Ante Vasilj.

Odgovori