“MARIJA DOMINIKA MAZZARELLO, ŽENA VJERE“

Tko zaista poznaje Gospodina i susretne ga u svojoj dubini ne dijeli svoje srce ni sa kim, već ga cijelog čuva za Gospodina. (Pismo 65,3)

alt

Trud poznavanja Boga i upoznavanja drugih s njim prati život Marije Dominike i prožima njezine odojne ponude. Od djetinjstva uči katekizam i nije željela da u tom itko bude bolji od nje. Bila je svjesna da vjera u Boga osvjetljava život i malo pomalo ga mijenja, zato je davala veliku važnost katehezi. Tko ju je poznavao piše:“ Može se reći da jedna od stvari do koje joj je bilo jako stalo cijeli život, bilo vjersko podučavanje djevojčica i da sve sestre dobro nauče kršćanski nauk kako bi ga predavale svima koji bi imali prigodu poučavati ga.“ Djevojčicama u Urugvaju preporučivala je: “Recite sestrama da vas nauče ljubiti Gospodina i dobro obnašati dužnosti dobrih kršćanki.“ (Pismo 44,2)

alt

Na završetku prvoga dana duhovnih vježbi, Majka Yvonne se osvrnula na vjeru Majke Mazzarello:“ Marija Dominika živi radost vjere. Živi ju svježinom širokog obzorja i duboko, ne zatvorenu u neposrednost i površnost. Ne postoji monotonija, pesimizam i dosada i njezinim danima. Bog ima središnje mjesto, on je gospodar kuće. Marija Dominika se osjeća nastanjena Bogom i osjeća se sigurna i sretna u njegovim rukama. „U Isusu je sva naša snaga!“ Susret s njim daje nam pristup na čvrsto tlo njegove ljubavi. Daje nam da se osjećamo kod kuće.“

Odgovori