“KADA ĆEMO SE OBNAVLJATI?”

Od 21. do 23. veljače u kući sestara Kćeri Marije Pomoćnice u Otavičkoj 12., održana je duhovna obnova. Kako se datum približavao, tako je raslo neopisivo uzbuđenje s obje strane (kako se i inače događa u radu s djecom). Duhovna obnova započela je u petak navečer u 19, 30 sati. Budući da je prostor relativno malen, bio je ograničen i broj sudionica, pa je ovaj put sreću imalo njih šest. U pripremama tijeka duhovne obnove djevojčice su zaželjele same pripremati objede i brinuti se za red i urednost, tako da se nakon dolaska odmah krenulo na pripremu prostora za spavanje. Uslijedila je večera i pospremanje, a zatim su se pridružile moliteljima koji se mjesečno okupljaju kod sestara na devetnici u čast Mariji Pomoćnici. Nakon praktičnih uputa i podjele odgovornosti, slijedio je tradicionalni trenutak „Laku noć“ uz priču prije spavanja.

alt

Tema duhovne obnove bila je: “Ja sam divno Božje stvorenje!”. Cilj je bio upoznati sebe i svoja bitna obilježja. O temi se razgovaralo, razmišljalo, bivalo “u pustinji” tj. uz poticajni tekst djevojčice su se nastojale susresti s Isusom i sa sobom. Nekima je to bilo jako iskustvo prvi put doživljeno.

alt

Posebno milostan bio je trenutak svete ispovijedi koju je vodio salezijanac, don Filip Tomić.
Za one kojima je to bilo potrebno održane su instrukcije u kojima je pomogla studentica Jelena, odrasla članica marijanske skupine.
Zaključak duhovne obnove bio je u samostanskoj kapelici pred kipom Marije Pomoćnice. Praktičan rad, duhovno iskustvo, druženje, upoznavanje, igra…sve je bilo uronjeno u misao na stalnu Marijinu prisutnost, njezinu pomoć i zagovor.

alt

Djevojčice su Mariji obećale veću zauzetost na putu prepoznavanja i vrjednovanja svojeg ženskog identiteta življenog u kršćanskom pozivu. Kao simbol obećanja primile su krunicu prsten – podsjetnik stalne povezanosti s Marijom. Vrhunac ovog lijepog iskustva bilo je slavlje svete mise u župnoj crkvi svete Mati slobode. Želja da se ovakav susret ponovno ostvari znak je ljepote i korisnosti doživljenog iskustva, kao i potreba nastavka produbljivanja poznavanja sebe i drugih, kako bi usvajale Marijine stavove dobrote, otvorenosti životu i sve više odrastale u duhu “dobrih kršćanki i poštenih građanki”.