U subotu, 20. travnja 2024. prvopričesnici Župe Duha Svetoga – Jarun (Zagreb), zajedno sa svojim voditeljima kateheze – animatorima, asistentom Josipom Zdilarom i s. Andrejom Žiher fma, te u pratnji roditelja hodočastili su u svetište Predragocjene Krvi Kristove, u Ludbreg. Jedino je to euharistijsko svetište u Hrvatskoj, a nalazi se u Varaždinskoj biskupiji. Prije polaska, župnik don Pejo Orkić udijelio im je hodočasnički blagoslov. Dan je bio ispunjen molitvom, upoznavanjem Svetišta te igrom i druženjem.

Pobožnost Puta svjetla molili su za sve one koji na bilo koji način doprinose njihovoj pripremi za Prvu pričest: obitelji, župljane, zajednice SDB i FMA, animatore te različite skupine oratorija „Dominik Savio“. Nakon toga uputili su se prema Svetištu gdje ih je dočekao vlč. Petar Mlakar, rektor Svetišta. Hodočasnicima je govorio o povijesti Svetišta te euharistijskom čudu koje se dogodilo u 15. stoljeću.

Slijedila je Sveta misa koju je predslavio župnik, don Pejo Orkić. U homiliji je istaknuo kako nas Bog i danas poziva da budemo sveti u jednostavnosti onoga što jesmo, kao što je to bio sv. Dominik Savio i bl. Carlo Acutis i da se za svetost se ne treba čekati – oni su svetost postigli vrlo mladi!

Nakon ručka, slijedilo je veselo popodne ispunjeno igrama i druženjem koje su pripremili animatori. Prije povratka u Zagreb, hodočasnici su u zavjetnoj kapelici zahvalili za milosti koje su primili i za prekrasno sunce koje ih je pratilo cijeli dan unatoč najavljenoj kiši. Obogaćeni iskustvom zajedništva i Božjom blizinom, vratili su se u Zagreb i nastavljaju svoju pripremu za Prvu pričest. Naše prvopričesnike, njihove obitelji i voditelje kateheze preporučamo u molitve.