Mornese je selo u kojem je gotovo uvijek moguće osjetiti dašak vjetra kao da svakog stanovnika ili putnika namjernika želi podsjetiti da je ono „sveto tlo“ u kojem se rodila jednostavna, mudra i ponizna svetica – sveta Marija Dominka Mazzarello i da u njemu na osobit način „puše Duh Sveti“. Ovo je iskustvo duhovnih vježbi, po svjedočanstvu svih sestara, na osobit način bilo bogato, ali i povijesno jer je to prvi puta da su sve sestre, iako malobrojne, mogle istovremeno osluškivati poticaje Duha i svoj život više suobličavati s Kristovim.

U majčinoj kući uvijek se na osobit nađe novih poticaja za budućnost, uvijek se ugrije srce i osnaži zajedništvo. Tako je  bilo i ovaj puta, tim više što su istovremeno duhovne vježbe obavljale i neke naše sestre iz Italije i Poljske. Obitelj je velika, razgranata po svem svijetu, ali u Majčinom srcu ima mjesta za sve. Zahvalne za milosno iskustvo obnove života i motiva posvećenja, sestre su tako napravile dobar uvod u obilježavanje 140. godišnjice postojanja Družbe koje započinje skorašnjeg 5. kolovoza 2011.

Vjerujemo da će svi čitatelji ovoga članka i svi posjetitelji ove stranice zajedno sa sestrama zahvaljivati Bogu za primljene milosti i moliti za nova duhovna zvanja kako bi Marija Mazzarello i danas nastavila živjeti u Hrvatskoj otvarajući srca mladih za istinsku sreću i smisao života!

 

 

 

 

 

Odgovori