Don Bosco, baci loptu!

animirana i dobro posjećena devetnica od strane župljana, djece, mladih, člnaova Salezijanske obitelji, simpatizera salezijanske karizme i duhovnosti;

alt

subotnji oratorij za djecu i roditelje koji je uz pomoć dobro osmišljenog programa približio vremena u kojima su živjeli salezijanski svetci, koji su bez problema šetali salezijanskim dvorištem, susretali male i velike i svjedočili im kroz igru i druženje o svojoj svetosti.

alt

alt

Vrhunac oratorijanskog druženja bila je euharistija koju je predslavio mursko – sobotički biskup mons. Peter Štumpf u zajedništvu s braćom Salezijancima i svećenicima drugih župa.

alt

alt

Prepuna crkva, glazbena animacija dvaju zborova sigurno su uz otvorena i velikodušna srca, bili velika radost don Boscu. Propovijed mons. Štumpfa bila je doslovno pun pogodak, jer je glavni sadržaj bila upravo LOPTA koju je bacio u prve redove.

alt

alt

Pomalo s nevjericom jedan dječak ju je uhvatio i vratio biskupu koji je mogli bismo reći na temelju jedne obične lopte riječima pozitivnog pogleda i vjere u don Boscov život i djelovanje približio blagodat sporta, druženja, zajedništva današnjem vremenu koje kao da vapije za “bačenim loptama” veselja, pozitivnosti, okretanja jednih drugima. U svojoj jednostavnosti i srdačnosti, biskup je posvjedočio ljepotu i aktualnost don Boscovog pogleda na ovaj svijet, na djecu i mlade, Salezijansku obitelj. Bacivši na kraju propovijedi još jednom loptu kao da je izazvao samog don Bosca riječima: “Don Bosco, baci loptu!”

alt