ČABARSKA “BOŽIĆNA BAJKA”

Božićne radionice nudile su raznovrsne aktivnosti. U subotu 21. prosinca sudionici su izrađivali jaslice (od štalice do likova) koje su postavili na mjesni trg, zatim božićne ukrase i kolače, ukrašavali su predmete salvetnom tehnikom, prihvatili izazov i svladavanjem raznih zadataka dokazali da im je stalo do Božića. Četrdesetak odvažnijih prenoćilo je u Pastoralnom centru gdje je za one koji su to željeli bilo organizirano cjelonoćno gledanje blagdanskih filmova.

alt

alt

alt

alt

U nedjelju 22. prosinca nakon završnih priprema za prodajnu izložbu, svi su sudjelovali na misi u Crkvi sv. Antuna Padovanskog u kojoj već dugo vremena nije bilo ovoliko djece, što je primijetio i župni upravitelj vlč. Nikola Gajić pozdravivši svu prisutnu djecu i mlade. Poslije mise na trgu je bila organizirana prodajna izložba dječjih uradaka, ali i vrijeme za druženje roditelja i mještana čabarskoga kraja.

alt

Svi su sudionici “Božićne bajke” otišli kućama pospani i umorni, ali srdaca punih dojmova i sreće uz želju da se ovakve prilike ponavljaju češće te uz iskrenu čestitku za blagoslovljeni Božić koji će ove godine sigurno doživjeti drugačije.