Aktivno prijepodne u vrtu FMA

U subotu, 19. rujna, naš vrt ‘vrvio’ je djevojkama koje su, zajedno sa 4 ‘starije’ animatorice i s.Andrejom, sudjelovale na ženskoj večeri organiziranoj s petka na subotu, 18./19. rujna u oratoriju “Marija Pomoćnica” u Rijeci.

Uz upoznavanje, igru, druženje, molitvu i razmišljanja o ljepoti žene, djevojke su imale i tzv. aktivno prijepodne. Jedna grupa djevojaka okušala se i u vrtlarenju pod budnim i iskusnim okom naše s.Maje. Rezanje živice, presađivanje cvijeća i uklanjanje korova bile su samo neke od ‘aktivnosti’ kojima su djevojke učinile da naš vrt postane ljepši. Rad je protekao u veseloj atmosferi, a popratilo ga je i iskustvo toga da rad sa zemljom i biljkama opušta, umiruje.

U današnje vrijeme se više nego ikada prije govori o ekologiji srca, koju je poznavala i naša sv. Marija Dominika Mazzarello. Govorila bi sestrama: “Najvažnije je da budeš pažljiva i da držiš urednim vrt svoga srca. Svako toliko trebaš ga pogledati i vidjeti ima li kakvoga korova koji guši druge dobre biljčice.” Nadamo se da će našim djevojkama ovo iskustvo biti uvelike na korist u stjecanju umjetnosti života: držati urednim vrt vlastitog srca, za što je na poseban način sposobna upravo žena.

Galeriju fotografija možete pogledati na našoj facebook stranici Don Boscove Salezijanke.