ZAVRŠEN 23. VRHOVNI SABOR DRUŽBE

Dani koji su prethodili zaključku sabora bili su vrlo intenzivni kroz dinamike podjela ideja, vrednovanja učinjenog i protegnutosti prema novim perspetkivama. Mnogi susreti posljednjega tjedna sabora bili su posvećeni završnom Dokumentu sabora. Glavna nit koja prati cijeli Dokument, evanđeoski je odlomak Lk 24,13-33 – Emaus. Prikaz koji je izabran kao vizualna pratnja događaja jest slika sestre Elde Brollo iz Brazila koja nudi tri interpretacije kroz tri prikaza koji se odnose na: slušanje, susret i odluku nastavka puta.
Iskustvo sabora definirano je kao vrijeme milosti i prisutnosti Duha Svetoga, vođeno temom: “ Biti danas, zajedno s mladima, dom koji evangelizira!“ 23. Vrhovni sabor Družbe trajao je 8 tjedana i svoju je sintezu doživio u Završnom dokumentu pod naslovom
„Proširite pogled“; s podnaslovom: „S mladima, misionarke radosti i nade.“

alt

Završno euharistijsko slavlje predvodio je vrhovni poglavar don Angel Fernández Artime. Rekao je: „Mogu vas zamisliti kako ste živjele ove intenzivne dane sabora. Nije li vam srce gorjelo ovih dana? Otvorena srca primile ste poticaje Duha i „proširile ste pogled kako bi prepoznale potrebe i hitnoće društva i generacija u stalnim promjenama, na što vas je potaknuo i papa Franjo. Sada slijedi povratak u vaše provincije, u zajednice. Marija, Majka, Učiteljica i Pomoćnica, neka vam pomogne da budete danas zajedno s mladima, dom koji evangelizira i da proširite svoja srca nadi.“ Proslavom Euharistije i riječima Vrhovne Majke završen je 23. vrohnvi sabor Družbe.

alt

LINK:
FOTO GALLERIA: Giornata conclusiva del Capitolo generale (15/11/2014)
FOTO GALLERIA: Serata conclusiva (14/11/2014)