Vjetar jest simbol onoga vjetra koji puše u Zemljama patagonije, ali je i znak kreativne stvaralačke snage Duha Svetoga koji onamo kamo dospije sve pročišćava, obnavlja, ponovno stvara i daruje život.

Logo proslave čini nekoliko simbola:

alt

– grana savinuta pod snagom vjetra. Grana ima svoj završetak, aludira svojim oblikom na korijenje, i nosi na sebi znakove rezova i rana iz prošlih vremena. Osvrt je to na život Družbe u ovi zemljama, povijest čiji korijeni su pruženi u Isusovom Srcu i iskustvu morneške zajednice.

title title

– kružne linije i otrgnuti listovi predstavljaju djelovanje vjetra, zanos kojim Duh Sveti nosi prema misijskim obzorjima.

title title

– cvijetovi su znak svetosti koju je Duh Sveti rodio u zemlji Patagonije: blažena Laura Vicuna, blaženi Zefirino Namunkura, blaženi Artemide Zatti i koju nastavlja i danas rađati u nama. Boje – njihova živost izraz je radosti i slavlja, karakteristike salezijanske duhovnosti i posebno zahvalnosti koju želimo uputiti našoj majci.
title title title

Riječ vodilja uzeta iz Ivanovog evanđelja: ” Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha. “ (Iv 3,8) može biti pomoć, na osobnoj i zajedničkoj razini, u pounutrašnjenju djelovanja Duha koji daje plodnost našem životu, našim zajednicama, našoj povijesti.
S karizmatskog gledišta, vjetrovita Patagonija svjedoči djelovanje Duha Svetoga u prvim sestrama misionarkama koje su, poslane od don Bosca i Majke Mazzarello, od samih početaka Družbe ponijelke sa sobom karizmatsko sjeme iz kojega su niknuli plodovi svetosti.
Zahvaliti znači razmatrati, ući u dinamiku Duha Svetoga, zaustaviti se, prepoznati ono što je Bog učinio i čini na našoj zemlji. Pustiti da nas ponese Vjetar koji puše gdje želi, neponovljiv, u svakom mjestu i u svakoj osobi.

alt

Sve KMP, odgojne zajednice, a na poseban način mladi koji žele izraziti, na jednostavan i kreativan način, svoju zahvalnost Majci Yvonne, mogu to učiniti slanjem svoju zahvale na adresu: amministratoreweb@cgfma.org

Sve ostale osobne zahvale moći će se napisati direktno FORUMU koji će biti aktiviran na mrežnoj stranici www.cgfmanet.org, od 20. travnja 2014. godine.

Odgovori