Tema trodnevnice kao i same svetkovine bila je poznata rečenica svete Marije Dominike: “Veselje je znak srca koje snažno ljubi Gospodine. Budite veseli!”
Prvi dan trodnevnice prošao je u ozračju radosne svetosti o kojoj je govorio don Vjekoslav Kanić iz Rudeša koji je predvodio svetu misu. Osvrnuo se na susret mladih u Dubrovniku i radost koju su mladi prenijeli cijeloj domovini i koju nije mogla uništiti niti obilna kiša; zatim na proglašenje svetima dvojice papa, tj. radost koju Bog daje preko pojedinaca. Naglasio je također:
“Kada Bog nešto daruje, bez obzira na moguće poteškoće, čovjek je uvijek radostan!Majka marija u srcu je nosila radost – Duha Svetoga.Sveta Marija Dominika bila je primjer poniznosti i radosti i u toj je radosti bila puna razumijevanja, jednostavnosti i skromnosti.. Budimo stoga i mi povezani s našim svetcima. Budimo primjer svetosti, primjer radosti.” Misu su animirali mladi iz Rudeša, a zatim su djevojčice iz marijanske skupine “Fiat” pod vodstvom s. Jelene Kolar i u suradnji s mladima prikazale su iznimno lijep igrokaz o životu i svetosti blažene Laure Vicune.

title

title

Drugi dan trodnevnice predovdio je don Stjepan Bolkovac, koji je na vrlo lijep način povezao Nedjelju Dobrog Pastira sa životom i poslanjem svete Marije Dominike. Misu su animirale djevojke iz zbora “Mirabilia Dei”. Nakon mise sestre su srednjoškolcima koji se okupljaju na vjeronauku svake nedjelje predstavile Mariju Dominiku kroz temu radosti. Susret je započeo razigrano bansevima, kao jedan vid veselja, a zatim je s.Zrinka Majstorović uvela mlade u temu koju im je približila “gošća” susreta – sveta Marija Dominika (s.Valentina Baričević) koja ih je ohrabrila i pozvala da budu mladi puni radosti i vedrine.

title

title

alt

title

title

Treći dan trodnevnice koji je predvodio dugogodišnji misionar u Ruandi, don Sebastijan Marković o temi radosti govorio kroz primjer Isusa Dobrog Pastira koji svakoga poznaje po imenu. Usporedba s Dobrim Pastirom također pokazuje tko je Isus i na koji nas način vodi, kao što je vodio i mnoge svetce. Marija Dominika je znala naći taj put i pravu metodu: bila je vesela i jednostavna. Euharistijsko slavlje animirao je bend “Ivan Pavao II” s Knežije. Nakon svete mise u velikoj dvorani sestre su organizirale igre i druženje, u suradnji s animtorima i volonterima instruktorima. Na kraju druženja s. Jelena Kolar je okupljenima uputila riječ za Laku noć.

title

title

title

Odgovori