Susret odgovornih za studentske domove i zavode u Rimu

Na susretu je sudjelovalo 16 KMP iz više europskih zemalja, a među njima i dvije predstavnice iz naše provincije: s. Elizabeta Šišan, ravnateljica zajednice i KDS “Laura” iz Zagreba i s. Barbara Močenik iz Slovenije. Susret je organiziralo Povjerenstvo za Pastoral mladih naše Družbe, a započeo je pozdravom vrhovne zamjenice, s. Chiare Cazzuola. Cilj susreta bio je bolje međusobno poznavanje, umrežavanje, podjela ideja i iskustava imajući u vidu Sinodu i mladima i praćenje mladih posebno unutar pastorala studenata.

Vrhovna savjetnica za Pastoral mladih, s. Runita Borja na početku susreta predstavila je program u kojemu su se izmjenjivali: molitva, dinamike upoznavanja, podjela iskustava, rad po skupinama i tako se dobio veći uvid u ovu vrstu pastorala usmjerenu na mlade i s mladima. S tim u vezi bio je naglašen obiteljski duh kao jedan od važnih elemenata odgoja, a kojega se posebno nastoji živjeti kroz blizinu i potporu mladima, zatim kroz ponude kako rekreativne, tako i one formativne, na koje se mladi rado odazivaju. Sve više se primjećuje i traženje mladih da izbližega iskuse život sa sestrama.

Sinteza – poruka koju su sestre odaslale mladima s ovoga susreta jest da se svaka mlada osoba u našim kućama osjeti kod kuće!