Iako je subota započela kišom, vjera mladih raspršila je sve oblake tako da su u predivnoj procesiji od crkve sv. Donata do Višnjika ulica predivnog grada u veseloj, raspjevanoj i dostojanstvenoj procesiji hodočastili mladi iz svih kraja Lijepe naše i dijaspore. Središnje misno slavlje na Višnjiku predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.
U ime povjerenika za mlade, svećenika i biskupa, na početku mise mlade je pozdravio šibenski biskup Ante Ivas, predsjednik Vijeća HBK za mlade. “Draga naša hrvatska katolička mladeži! Imam samo jednu poruku: volimo vas. Vi ste naša utjeha. I imam samo jednu želju: Pomozite nam da vas volimo još više – kao Rabbi, Isus, kapetan naše lađe, trs naše loze, vino Očeva vinograda – da naša radost bude potpuna i čaša prepuna Njegova vina, vina ljubavi”, kliknuo je mons. Ivas, te je solistički poveo sve da zapjevaju himnu susreta “Da radost bude potpuna”.

Nakon misnog slavlja mladi su se uputili u župe-domaćine diljem nadbiskupije, čak i na otoke u kojima su noćili po obiteljima. Sutradan se svjedočanstvo vjere, zajedništva i radosti nastavilo po župnim zajednicama u kojima su domaćini pripremili zajednički agape za svoje goste. Zanimljivo je istaknuti da je bilo župa koje su ugostile i dvadesetak autobusa mladih! Neka dobri Bog svim organizatorima nagradi njihov trud, a svim sudionicima susreta podari ustrajnost na putu svetosti!

Fotografije će vam otkriti samo djelić doživljaja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori