Nova provicijalka slovensko – hrvatske provincije »Marija Pomoćnica«, s. Mateja Kranjc, započela je svoj službeni mandat animacije i vođenja provincije u nedjelju, 13. kolovoza 2023., u crkvi Marije Pomoćnice na Rakovniku u Ljubljani. Okupljene sestre molile su za mudrost u novom poslanju koje je povjereno s. Mateji, po primjeru suutemeljiteljice sv. Marije Dominike Mazzarello.
U euharistijskom slavlju koje je predslavio provincijal slovenske salezijanske provincije don Marko Košnik, suslavio je i provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo. U svojoj homiliji, kao i u osobnoj čestitci, provincijal Marko crpio je iz bogatstva Riječi Božje i s. Mateji posebno zaželio: biti s Isusom, unutarnji mir koji je temelj za donošenje dobrih odluka, radost, odvažnost, te važnost zajedništva koje se zrcali u »odvažnosti veslanja prema cilju bez obzira na protivni vjetar oslanjajući se u trenucima nemoći na Spasitelja.«
Predavanje upaljene svijeće s. Mateji od strane dosadašnje provincijalke s. Marije Šimenc, bio je simbolični službeni početak poslanja animacija i vođenja provincije.
Prigodni program oko »morneškoga zdenca«, bila je čestitka s. Mateji od strane svih FMA i kandidatkinja iz provincije. Na kraju programa s. Mateja je ravnateljicama zajednica predala blagoslovljenu vodu iz Mornesea, kolijevke naše Družbe.