U ponedjeljak, 15. ožujka, nadbiskup koadjutor msgn. Mate Uzinić posjetio je redovničku zajednicu sestara Kćeri Marije Pomoćnice koje i njihov Katolički dom za studentice „Valponasca“.

Budući da je zbog pandemije nakon božićnih blagdana godišnji blagoslov bio odgođen, početak semestra činio se dobra prigoda da se, poštujući sve epidemiološke mjere, blagoslov održi. Susret je tako započeo obredom blagoslova u kojemu su pjevanjem i čitanjem sudjelovale i same studentice. U kratkom nagovoru nadbiskup Mate je istaknuo dar slobode koja na poseban način obilježava mladenačku dob te potaknuo studentice da traže istinsku slobodu do koje se dolazi odlučivanjem za dobro, kroz služenje drugima.

Nakon blagoslova su se nadbiskupu koadjutoru pojedinačno predstavile sestre i studentice, te ga pozvale na tzv. „Kavu s nadbiskupom“. Bio je to obogaćujući trenutak u obiteljskom ozračju u kojemu je otac nadbiskup odgovarao na razna pitanja studentica: o vjeri, o pozvanosti koja je proces i nema individualistički karakter već je prvenstveno usmjerena na druge, o potrebi kvalitetnog duhovnoga praćenja koje zahtjeva dobrog pratitelja, o evangelizaciji mladih, odnosu s Bogom koje se produbljuje i učvršćuje na razne načine, o najdražim knjigama, itd. Dijeleći svoje životno iskustvo kroz jednostavan i otvoren pristup, nadbiskup koadjutor je itekako svojim životnim i pastirskim svjedočanstvom obogatio cijelu zajednicu. Na kraju susreta studentice i sestre su mu poklonile zaštitni znak doma – prozorčić Valponasce i Smjernice odgojno-obrazovnog djelovanja Družbe sestara Kćeri Marije Pomoćnice.