Po prvi put nastupio je i VIS „Novitas“ iz salezijanske župe Marije Pomoćnice. Osam hrabrih djevojčica i „mala maskota Glorija“ pod vodstvom s. Zrinke Majstorović, predstavili su se pjesmom Verbum Panis i tako službeno započeli svoje djelovanje kao liturgijska animacijska skupina.

alt

alt

alt

Velika su im potopra bili roditelji, zatim salezijanci don Mirko i don Joža, kao i časne iz riječke zajednice koji su ih došli slušati i ohrabriti. Nakon smotre zborova dočekano je Betlehemsko svjetlo koje su u crkvu donijeli katolički skauti Riječke nadbiskupije i izviđači. Predali su ga nadbiskupu nakon što su ga toga dana svečano preuzeli u Zagrebačkoj katedrali.

alt

alt

Nadbiskup Devčić upalio je veliku svijeću plamenom Betlehemskog svjetla te pozvao djecu i roditelje da to svijetlo odnesu u svoje župe i u svoje domove. „To je svijetlo Isusa Krista kojim možemo osvijetliti i pobijediti sve nepravde i laži”, poručio je nadbiskup.

alt

Na kraju susreta nadbiskup je, u ime organizatora smotre, sudionicima predao prigodne poklone i zahvalnice. Sklopljena su nova prijateljstva, kao i moguća gostovanja i izleti koje očekuju VIS Novitas.

alt

Odgovori