RADOST DANA SALEZIJANSKE OBITELJI

Salezijanci, Kćeri Marije Pomoćnice, salezijanci suradnici i Don Boscovi bivši učenici susreli su se u zavjetnoj crkvi Svete Mati slobode na Jarunu. Susret je započeo prigodnim programom. Mladi Pokreta salezijanske mladeži pripremili su igrokaz u kojemu Don Bosco zajedno s drugim salezijanskim svecima u nebu priprema proslavu svog 200. rođendana.

alt

Tijekom igrokaza svaka od četiri grane Salezijanske obitelji predstavila je svoje djelovanje.

alt

altalt

Slijedilo je euharistijsko slavlje koje je u suslavlju s braćom salezijanacima predvodio don Pejo Orkić, Hrvatske salezijanske provincije. Istaknuo je kako je 200. obljetnica rođenja svetog Ivana Bosca „velika prilika, ali i izazov, da s još većim zanosom Salezijanska obitelj odgojno i pastoralno djeluje među djecom i mladima, prepoznavajući u njihovim životima plodove Duha i dijeleći s njima njihove probleme i patnje.“

alt

Nakon ručka održana je promocija novog CD-a, autora Dragutina Siladija, Don Boscovog bivšeg učenika. Uz Isusa i Mariju, najveći broj pjesama posvećen je Don Boscu i mladima.

alt

U zabavnom dijelu programa, nakon što je don Goran Antunović svojim mađioničarskim trikovima zagrijao sve prisutne, različitim točkama predstavili su se Kćeri Marije Pomoćnice, te salezijanci suradnici iz Rijeke, Splita i Zagreba.

alt

alt

alt

alt

Posebno znakovit trenutak bila je puštanje prema nebu balone s imenima svih sudionika ove proslave. Susret je završio zajedničkom molitvom i čašćenjem relikvija svetog Ivana Bosca. (preuzeto s www.uss.hr)

alt

alt