U propovijedi je istaknuo događaj dvojice učenika koji, na povratku iz Jeruzalema susreću Isusa i u gorljivosti srca prepoznaju ga u lomljenju kruha. To je iskustvo koje svakodnevno živimo u svetoj misi hodeći s Gospodinom putevima svakodnevice i hraneći se kruhom Njegove Riječi i Tijela.

alt

Nakon svete mise posjetile smo dječji vrtić u blizini crkve, u kojem djeluju naše sestre, a zatim se susrele kod zajedničkog stola. Bile su to i prigode da se izmjeni bogatstvo sestrinske ljubavi….a i da se isproba kako se djeca penju…alt

alt

alt

Prije blagovanja župnik Goran je posvjedočio svoju veliku privrženost i ljubav prema našoj sestri Anici Žitek koja je živjela i djelovala na ovim prostorima, a umrla je na glasu svetosti. O njoj je nedavno napisan i obhavljen životopis. U salezijanskom ozračju zatim smo našoj provincijalki, s. Damjani Tramte izrazili svoju zahvalnost na temu: “Živjele razlike!“ i to kroz prizore iz svakodnevnog života, poeziju, pjesmu i molitvu.

alt

alt

alt

alt

alt

Slijedeći korake svetosti s. Anice Žitek sabrale smo se u župnoj crkvi oko krsnoga zdenca spomenuvši se njezinog krštenja, ali i svoje ucijepljenosti u Krista, a zatim krenule u Krog, njezino rodno mjesto. Usput smo posjetile dječji vrtić u Tišini u kojem također djeluju naše sestre. Na rodnoj grudi s. Anice molile smo u kapelici svetoga Florijana sjetivši se njezinog teškog djetinjstva ali i stalne želje da živi za Gospodina kao Kći Marije Pomoćnice. Susret je završio u sestrinskom zajedništvu, u zajednici sestara u Murskoj Soboti.

alt

alt

Odgovori