PRVA POKORNIČKA VEČERA

Na prvi korizmeni petak 19. veljače 2010. godine okupilo se kod sestara nešto više od 40-ak mladih pripadnika Pokreta salezijanske mladeži iz svih zajednica u Zagrebu. Večer smo započeli u kapelici klanjanjem koje su nam pripremile sestre. Kroz pjesme i molitve zastali smo pred Presvetim koje nam je po svojoj Riječi uputilo pitanje: „A vi, što vi kažete tko sam ja?“, te je svatko u dubini vlastitog srca pokušao pronaći odgovor. Prisjetili smo se i onih koji su na rubu materijalne i duhovne neimaštine pa smo Gospodinu za te i mnoge druge potrebe izrekli svoje prošnje i molbe, ali i zahvale. Nakon molitve uputili smo se u blagovaonicu gdje nas je već čekala „slasna“ posna večera. Tu nam je prvo riječi dobrodošlice uputila s. Jelena Kolar, ravnateljica kuće, izrazivši posebno zadovoljstvo što se ove godine jedna pokornička večera održava i kod sestara, s obzirom na to da mnogi mladi nisu još nikada bili u njihovoj redovničkoj kući. U srdačnu pozdravu nam je napomenula kako je don Bosco govorio da svaki treći mladić ili  djevojka ima duhovni poziv,  potaknuvši nas da vidimo nije li netko od nas taj „treći“. Marija Lovrić, zagrebačka regionalna predstavnica, prenijela nam je zatim pozdrave salezijanskog povjerenika za pastoral mladih don Ivana Šibalića, koji zbog drugih obaveza nije mogao biti na ovom susretu.

Večera je bila ukusna i planula je u trenu, a nakon nje uslijedila je igra pod nazivom „luk“. Kroz nju smo saznali i naučili neke stvari o kćerima Marije Pomoćnice, Salezijanskoj obitelji i salezijanskim svecima, a prema dobrom salezijanskom običaju igra nije mogla završiti bez nečeg slatkog. Kad smo“luku“ skinuli sve slojeve, u njegovu srcu dočekale su nas čokoladice i za svakog sudionika sličica jedne od svetica kćeri Marije Pomoćnice i njihovih učenica. Tijekom igre naučili smo kako je s. Maja izvrstan DJ, a Filip iz benda „Ivan Pavao II.“ izvrstan klavijaturist.

Na kraju mogu samo reći kako mi je drago što smo posjetili samostan Kćeri Marije Pomoćnice u vidu pokorničke večeri. Tko zna, možda se nakon ovog susreta poveća broj sestara u našoj domovini za što smo i molili.                                                                                                                          

Marija Lovrić