Proslava svetkovine Marije Pomoćnice u Zagrebu

Iako je vrijeme bilo promjenjivo, mnoštvo vjernika domaće župe, članova Salezijanske obitelji i Marijinih štovatelja vjerno je i hrabro slijedilo Mariju bez obzira na pljusak koji se spustio pred kraj procesije. Potom su svi dupkom ispunili svetište. U svečanoj svetoj misi kardinal je na poseban način prikazao Mariju Pomoćnicu kao uzor vjere i nasljedovanja Isusa Krista i ohrabrio vjernike da odgovorno, s nadom i hrabrošću svjedoče za istinske vrijednosti, poštuju život u svim njegovim razdobljima od prirodnog začeća do prirodne smrti, osobito osvijetlio instituciju obitelji i potakao na jedinstvo vjerničkog hrvatskog korpusa. Svetu misu predivno je animirao mješoviti župni zbor koji ove godine slavi 70 godina postojanja dok su obitelji prinijeli darove za misnu žrtvu. Mladi su se kao i obično iskazali u organizacji i animaciji procesije te u zauzetoj molitvi i posluživanju sendviča i kolača nakon svete mise.
Kao i prethodnih godina, prvopričesnici domaće župe u bijelim su haljinama pratili Mariju na hodočašću, a pred njezinim ih je kipom pričestio i sam kardinal.
Na tom su slavlju bile prisutne i sve tri sestre naše zagrebačke zajednice: s. Jelena Kolar, s. Zrinka Majstorović i s. Valentina Baričević.