Proslava obnove zavjeta u duhu zahvalnosti i vjernosti

Kćeri Marije Pomoćnice slovensko – hrvatske provincije na uočnicu blagdana 4. kolovoza slavile su na Bledu. Na zaključku marijanskih duhovnih vježbi koje je vodio mons. Marjan Turnšek, dvije sestre juniorke obnovile su zavjete. U duhu s njima i sve sestre obnovile su svoju vjernost Bogu, Družbi, mladima.

U popodnevnom slavlju, u župnoj crkvi na Bledu, sestre su se okupile zajedno s mladima i prijateljima na proslavi triju jubileja. U euharistijskom slavlju koje je predslavio provincijal slovenske salezijanske provincije Janez Potočnik, sestre su se zahvalile za dar poziva, a radost su bile i ovogodišnje jubilarne slavljenice: s. Dragica Devčić iz čabarske zajednice koja slavi 50 godina redovničkih zavjeta, s. Mojca Šimenc (iz zajednice u Ljubljani) i s. Marija Zabret (iz zajednice na Bledu) koje slave 25 godina vjernosti Božjem pozivu.

Radost je upotpunio trenutak uručenja novog izdanja Konstitucija i Pravilnika Družbe koje je provincijalka s. Damjana Tramte uručila ravnateljicama zajednica. O 200. obljetnici rođenja svetog Ivana Bosca sestre su mu htjele dati poseban poklon, onaj isti koji si je sam poželio i očekivao: vjernost Konstitucijama i Pravilniku koji usmjeravaju, nadahnjuju i vode sestre u življenju don Boscove karizme za spas mladih. Don Bosco je utemeljenjem Družbe želio da sestre žive i djeluju s Marijom i kao Marija: da budu „pomoćnice“, posebno „pomoćnice mladima“ na njihovom životnom putu. (prema članku na www.hmp.si)

alt

title

alt

alt

ÂÂÂ

alt