PROSLAVA BLAGDANA SVETA MATI SLOBODE

Trodnevnicu su, molitvom krunice i pjesmom, animirali animatori oratorija, volonteri instruktori, bendovi iz župe i zbor gospođa. Don Mihovil se u vrlo poticajnim i bogatim propovijedima osvrnuo na Božji dolazak u život svake osobe po Riječi koja progovara svakom srcu i po kojoj nam Bog daje upravo ono što nam je potrebno.
Iz liturgije Riječi o pastiru koji traži izgubljenu ovcu i ostavlja 99 naveo je dva primjera Božjeg odgovora na naša mrmljanja: 1. “Čudni” pastir slika je kako Bog doživljava potrebu za nama. Mi se gubimo svaki dan, a Bog nas svakoga dana iznova traži. Bog je „lud“ za nama i želi nas spasiti više od svega. 2. Djevica Marija je blažena jer je povjerovala. I mi smo blaženi kada vjerujemo Božjoj riječi, Riječ želi postati tijelom i u mome srcu.
U drugom danu trodnevnice naveo je primjer nepoštenog upravitelja i pozvao nas da se upitamo o bogatstvu koje je Bog dao svakome od nas: ” Čije je ono? BOŽJE! Zašto mu ne dopustiš da učini s njim ono što on želi?! Gospodin od tebe traži da se daš. U trenutcima krize gledamo u nebo da nebo nešto učini. Nebo je učinilo! TEBE! Mi smo peto Evanđelje koje čovječanstvo danas čita. Ovo je svetište slobode u kojemu su upisana imena svih onih koji su dali sve za mene. Ako nosiš Krista u sebi onda si svetište slobode i živa zajednica, Crkva…” o kojoj je bilo riječi u trećem danu trodnevnice. Svake večeri nakon svete mise don Mihovil se susreo s interesnim skupinama mladih iz župe prenoseći im svoje iskustvo života, poziva i rada u oratoriju.
Bogat je bio i program za djecu koja su se u subotu popodne okupila u velikom broju na tzv. dječjoj kestenijadi, kao i program kestenijade za mlade kojima se obratio i mons. Želimir Puljić koji je u nedjelju, uz koncelebraciju mnogih svećenika, predslavio euharistijsko slavlje. Liturgijsku animaciju dječje mise obogatio je mnogobrojan dječji zbor “Don Boscova radost” pod vodstvom s. Valentine Baričević, a uz mješoviti zbor župe u animaciji središnje proslave pridružio se mješoviti zbor s Trsata.

alt

alt

alt

alt

alt

alt