Prije svete mise, redovnice i osobe posvećenog života okupile su se u svetištu na molitvi krunice, a program je organiziralo povjerenstvo za redovnice na čelu s mons. Nikolom Uravićem.

Nadbiskup je u propovijedi podsjetio da će, prema odluci pape Franje, Godina posvećenog života u cijeloj Crkvi trajati do 2. veljače 2016. godine. „Sveti Otac je želio na taj način obilježiti 50. obljetnicu dogmatske konstitucije Lumen Gencium koja u 6. poglavlju govori o redovnicima, kao i 50. obljetnicu koncilskog Dekreta Perfectae caritatis. Znamo da se sljedeće godine navršava i 500. godina rođenja sv. Terezije Avilske, crkvene naučiteljice i velike obnoviteljice karmelskog reda, ali i cijele Crkve.“

Nadbiskup je propovijed temeljio na Papinom apostolskom pismu u kojemu navodi kako očekuje da plod Godine posvećenog života bude svjedočenje autentične radosti koju Gospodin daruje onima koji ga slijede. Svjedočenje radosti bitno je za privlačenje drugih u Crkvu i za buđenje novih zvanja. „Svoje apostolsko pismo papa Franjo završava povjeravajući Godinu posvećenog života Mariji, Djevici koja sluša i razmatra, koja je prva učenica svoga Sina i odabrana kći nebeskog Oca, koja je svim milostima ispunjena i predstavlja nenadmašiv uzor nasljedovanja u ljubavi prema Bogu i bližnjemu. K njoj smo večeras došli i mi da je molimo za pomoć i blagoslov kako bismo u ovoj Godini posvećenog života mogli ispuniti sve ciljeve i očekivanja što ih Sveti Otac stavlja pred vas i pred sve članove Crkve“, zaključio je nadbiskup. (preuzeto s mrežne stranice riječke nadbiskupije)

alt

alt

alt

Odgovori