Uoči svetkovine Svih Svetih, 30. listopada, Družba FMA organizirala je online trenutak molitvenog zajedništva prisjećajući se svetica, blaženica, službenica Božjih koje su nas prethodile u vječnosti ostavivši trag neizbrisive svetosti, primjer potpune ostvarenosti svoga poziva u svakodnevnom traženju i prihvaćanju Božje volje. Ovaj događaj prenosio se iz generalne kuće FMA u Rimu, a odazvale su se mnoge FMA zajednice i članovi Salezijanske obitelji iz cijeloga svijeta.

Vrhovna tajnica, s. Maria Luisa Nicastro, istaknula je u uvodnim riječima: da uoči svetkovine Svih Svetih želimo razmišljati o daru i bliskosti braće i sestara koji su u procesu proglašenja svetima od strane Crkve i koji su nam povjereni kao blago, primjer i pomoć.

U svom obraćanju, vrhovna majka Družbe, s. Chiara Cazzuola naglasila je važnost vrednovanja i prenošenja kauza beatifikacija i kanonizacija u Salezijanskoj obitelji novim generacijama, kao karizmatski polog. Također je pozvala sestre da surađuju s Gospodinom kako bi postale svete i pomogle mladima da postanu sveti.

Slijedio je nagovor don PIer Luigi Cameronija, SDB, postulatora Salezijanske obitelji o animaciji kauza svetaca, o iskustvima i dobroj praksi. S. Francesca Caggiano, FMA, postulatorica za proces proglašenja Majke Rosette Marchese, govorila je o “znakovima, teološkim i znanstvenim elementima koji su potrebni kako bi bilo priznato čudo”. Susret je završio molitvom po zagovoru naših svetica i blaženica.

Povodom svetkovine Svih Svetih susrele su se i FMA dviju zajednica, Rijeke i Zagreba u molitvi i zajedništvu.

https://www.cgfmanet.org/ifma/carisma-salesiano/chiamati-alla-santita/