Od 28. do 30. 4. 2023. papa Franjo pohodit će Mađarsku na svom 41. putovanju. Posjet je to središtu izmučene Europe u kojoj se „ još uvijek osjećaju hladni vjetrovi rata, dok je migracija mnogih osoba otvoreni put za hitnu i humanu intervenciju solidarnosti i velikodušnosti.
Papa Franjo uputio je Mađarima želju da ih posjeti kao „hodočasnik, prijatelj i brat koji se želi susresti s predstavnicima civilnih vlasti, biskupima, svećenicima, posvećenim osobama, mladima, studentima i siromašnima.“
Geslo papinog putovanja Krist je naša budućnost! nalazi se u logu susreta čije središnje mjesto zauzima prikaz najstarijeg mađarskog mosta preko rijeke Dunav. Simbol metropole i Mađarske približava važnost izgradnje mostova među ljudima na što je i sam Papa ukazao više puta u svojim nagovorima. Žuta i bijela boja označavaju boje vatikanske zastave dok crvena, bijela i zelena označavaju mađarsku zastavu. Krug predstavlja Euharistiju i svijet koji je Krist otkupio, dok s lijeve strane kruga, križ podsjeća na papin nagovor 12. rujna 2021. u Budimpešti kojim je pozvao da križ postane most između prošlosti i budućnosti.