POČETINI ODGOJ I OBRAZOVANJE SALEZIJANACA SURADNIKA U ZAGREBAČKOJ REGIJI

Susreti se održavaju redovito jednom mjesečno u mjesnim središtima iz kojih dolaze, kako kandidati, tako i savjetnici za odgoj i obrazovanje. U radosnom i bratskom ozračju obrađuju se teme iz Priručnika za odgoj i obrazovanje, ali susreti su korisni i za razmjenu informacija o događajima u pojedinim župama odnosno mjesnim središtima.

Na susretima sudjeluje 15-20 kandidata koji već vrlo angažirano djeluju u duhu karizme svetoga Ivana Bosca u svojim župnim zajednicama i šire. Upravo zbog toga oni donose jedan novi kut gledanja na pastoralno zalaganje salezijanaca suradnika i obogaćeni način angažiranja za dobro naše mladeži. Prolazeći zadane teme i razgovarajući o iskustvu koje teme obrađuju kandidati prepoznaju ili, bolje rečeno, potvrđuju salezijanski duh u sebi i oko sebe.

Sve više se potvrđuje pozitivnost animacije kandidata sa salezijanske suradnike iz redova salezijanskih animatora jer se radi o mladim ljudima koji najbolje poznaju potrebe i očekivanja mladih, kao i načine pristupa i pružanja odgovora na njihove potrebe.

Jedan od takvih susreta održan je i u našoj kući na Jarunu 22. ožujka 2010.