Obnovljen drugi dio kuće u Rijeci, tzv. “Lička”

alt

alt

Nakon tehničkog pregleda obnovljenih prostora, sestre, voditelji projekta i salezijanska zajednica iz Rijeke našli su se oko zajedničkoga stola. Bila je to prigoda da se u jednostavnosti izrazi zahvalnost svima koji su dali velikodušan doprinos u obnovi i gradnji kuće i studentskog doma.

alt

alt

S. Damjana Tramte na poseban je način zahvalila ravnatelju salezijanske zajednice u Rijeci, don Dragutinu Detiću, kao i svim salezijancima koji su u razdoblju obnove i gradnje iskazali svoju velikodušnu bratsku blizinu, konkretnu pomoć i moralnu potporu. Don Dragutin je izrazio svoje zadovoljstvo zbog mogućnosti pružanja bratske pomoći koja, prema njegovim riječima, neće ni u budućnosti izostati. Nadalje je s. Mira Peče, vrlo nadahnutim riječima topline, zahvalila projektantima, arhitektima, nadzornom voditelju radova i svima koji su kako je istaknula ne samo obavili svoj posao, nego doprinijeli mogućnosti brige za mnoge mlade, posebno studentice, koje će boraviti u ovomu domu. Na taj su način, istaknula je, bili dionici brige za mlade ne samo u Rijeci, nego za cijelu našu Družbu u cijelom svijetu. Kao simboličan dar podarila im je krunicu.

alt

U pripremi ovoga važnog događaja za riječku zajednicu, sudjelovale su uz sestre, studentice studentskog doma Valponasca i salezijanke suradnice.

alt

alt